UTAMA | PERPUSTAKAAN SULTAN ABDUL SAMAD

Staf Perpustakaan Sultan Abdul Samad (PSAS) beriltizam ke arah kecemerlangan melalui penerapan budaya kualiti dalam perkhidmatan perpustakaan menerusi sistem pengurusan kualiti yang sentiasa dipertingkatkan untuk memenuhi ekspektasi pelanggan.

Pelajar secara automatik menjadi ahli Perpsuatakaan Sultan Abdul Samad dan Perpustakaan Cawangan yang lain setelah mendaftar sebagai mahasiswa Universiti Putra Malaysia (UPM). sebagai mahasiswa, anda akan diverikan KAD Mahasiswa yang mengandungi patron ID untuk melayakkan anda menggunakan segala kemudahan dan perkhidmatan di Perpustakaan. Selain itu, kad tersebut juga merupakan pengenalan diri anda sebagai Mahasiswa. Sila pamerkan Kad Mahasiswa sepanjang berurusan di Perpustakaan.

Perpustakaan Sultan Abdul Samad (PSAS) berbesar hati untuk menerima kunjungan pelawat ataupun pelajar praktikal dari dalam dan luar negara. Proses pengurusan lawatan ke PSAS adalah berdasarkan kepada Prosedur Pengurusan Lawatan yang melibatkan:-

  1. Proses permohonan sama ada melalui surat/emel.
  2. Kelulusan lawatan oleh pihak pengurusan berdasarkan permohonan.
  3. Keperluan lain (penginapan/pengangkutan/makanan) sekiranya perlu.

 

Bagi mana-mana agensi luar yang ingin membuat lawatan ke PSAS, sila kemukakan permohonan kepada :-  

Ketua Bahagian Korporat dan Latihan Staf,
Perpustakaan Sultan Abdul Samad
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
atau emel ke psas_blks@upm.edu.my

UPM Alumni Intelligent System merupakan sebuah laman portal alumni yang akan dibangunkan oleh Pusat Alumni untuk mengumpul dan mengemaskini data dan profil alumni UPM secara lebih komprehensif dan efisien. Laman portal ini bertujuan untuk memastikan maklumat dan profil alumni sentiasa bersifat terkini, aktif dan mudah untuk dihubungi bagi tujuan hebahan dan publisiti pelbagai aktiviti/ program anjuran UPM.

Buat masa kini, para alumni boleh mengemaskini maklumat diri di sini DAFTAR ALUMNI.

artikel
Perkhidmatan Perundingan Perpustakaan
Perkhidmatan Perundingan Perpustakaan adalah perkhidmatan yang memberikan bantuan kepada kakitangan UPM secara temu janji individu atau berkumpulan berkaitan perkhidmatan dan kemudahan perpustakaan mengikut masa anda.
Portal UPM Bank Data
Portal Repositori Institusi UPM (UPMIR)
Artikel-artikel lain...
berita
Kelas Latihan Hari Selasa Ogos 2019
SERDANG, 29 Julai – Perpustakaan Sultan Abdul Samad akan mengadakan Kelas Hari Selasa (Strategi Pencarian Maklumat & Kelas Pangkalan Data) untuk pelajar dan staf UPM di Perpustakaan Sultan Abdul Samad.
pengumuman
Tiada tawaran sebutharga.


MAKLUMAT LANJUT: http://etender.upm.edu.my

Tiada tawaran jawatan kosong.


MAKLUMAT LANJUT: SPJOnline

aktiviti
ikuti kami
B1566245964